SPIERKRACHT VERSTERKEN MET SPORTEN

Het verbeteren van de spierkracht is voor iedereen goed om het lichaam in conditie te krijgen. Het zorgt voor een beter vitaal welzijn.
De dagelijkse activiteiten, zoals werken in de tuin, wordt makkelijk. Het geeft je meer energie, kunt langer fit je werkzaamheden uitvoeren. Het vermindert rugklachten. Het vermindert de kans op blessures en verbetert o.a. de coördinatie.

Waarom spierkracht versterken?

Spieren in het lichaam zorgen voor ondersteuning van het skelet. De ondersteuning van de ruggenwervel en de gewrichten zorgen voor het coördineren van bewegingen. Hoe beter de spieren ontwikkeld zijn, des te beter worden de ruggenwervel en gewrichten ondersteund. Dit heeft als voordeel dat bewegingen/handelingen in het dagelijks leven makkelijker uitgevoerd worden. Daarnaast heeft u ook minder snel of zelfs geen klachten meer met betrekking tot het skelet. Naast de kracht is de coördinatie heel belangrijk, de samenwerking van de spiergroepen zorgen voor het gecontroleerd uitvoeren van de dagelijkse handelingen. Is de samenwerking niet goed, levert dit sneller klachten op. Door de verbetering van de spierkracht, worden de spieren ook groter. Dit betekent dat de spieren beter te zien worden. Hierdoor krijgt het lichaam betere lichaamsvormen. Voorbeeld, de rondingen in bij de billen/benen worden beter. De borstspieren zullen strakker worden, waarbij ook de biceps/triceps beter zichtbaar worden.

Krachttraining wordt nog vaak gezien als training voor ‘body builders’ waarin de spiergroei flink toeneemt. Dit hoeft gelukkig niet het geval te zijn. Hoe de spieren zich ontwikkelen is afhankelijk van de manier van trainen. Het aantal herhalingen, de series, de serierust en het daarbij behorende gewicht is bepalend voor hoe de spier zich ontwikkelt.

Doelgericht spierkracht versterken?

Wil je op een effectieve en doelgerichte manier je gezondheid verbeteren door te trainen specifiek gericht op jou? MvB TRAINING biedt jou deze mogelijkheid. Vraag nu uw gratis proefles aan.

Locatie MvB TRAINING
Het MvB TRAINING outdoor trainingspark zit aan de Ambrosiusweg in Hilvarenbeek, net voor de hoofdingang van Strand en Speelland Beekse Bergen. Het trainingspark is volledig uitgerust met voldoende materiaal voor de sportactiviteiten, zoals een outdoor gym voor individuele trainingen, bootcamps, activiteiten voor grotere groepen, vier tennisbanen. 7 jeu de boulebanen, kleedruimtes met douchegelegenheid en een kantine met terrras op het zuiden. Een uniek concept in de regio.

Locatie Sportcomplex
Ambrosiusweg 11
5081 NV Hilvarenbeek

Aanmelden voor onze trainingen gaat via de Eversports app die u kunt downloaden in de  App Store of Google Play Store. U ontvangt van MvB TRAINING een e-mail waarmee u uw account kunt activeren. 

Copyright © mvbtraining.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites