5 voordelen aan buiten sporten

MvB TRAINING 5 voordelen aan buiten sporten

Of je het nu binnen of buiten doet; sporten is gezond voor iedereen. Je hoeft dus niet persé naar buiten om aan je conditie te werken of sterker te worden. Wel zijn er een aantal mooie voordelen aan buiten sporten die het benoemen waard zijn.

1. Buiten sporten is gezond

Een groot voordeel van buiten zijn, is de aanwezigheid van zonlicht. Blootstelling van de huid aan UV-straling van de zon is de voornaamste bron van vitamine-D. Vitamine-D is nodig voor gezonde botten en spieren. Het opvangen van voldoende zonnestralen zorgt daarnaast ook voor een beter slaapritme, en laat dat nou weer van positieve invloed zin op je algehele fitheid.

2. Je krijgt er een beter humeur van

Het in- en uitademen van buitenlucht kan zorgen voor een euforisch gevoel, met dank aan de feel-good endorfines die vrijkomen in je lichaam. Volgens een onderzoek gepubliceerd in Environmental Science and Technology geeft sporten in de buitenlucht ook meer energie dan indoor trainen.

3. Je kunt helderder denken

Onderzoek naar de relatie tussen de mentale gezondheid van mensen en binnen of buiten trainen, heeft uitgewezen dat sporten in de buitenlucht het concentratievermogen kan verbeteren en voor een heldere mindset zorgt.

4. Buiten sporten kun je langer volhouden

Buiten sporten kan motiverend werken. Zo laat een onderzoek zien dat mensen die buiten bewegen, dit langer volhouden. Een andere studie laat zien dat mensen vaker aangeven dat ze de activiteit die ze buiten hadden ondernomen nog een keer wilden herhalen.

5. De kans op besmetting met COVID-19 is kleiner buiten

Helaas is deze laatste reden misschien momenteel wel de belangrijkste. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kans op besmetting in afgesloten ruimtes groter is dan wanneer je buiten bent. Omdat sporten juist zo belangrijk is voor onze mentale gesteldheid in deze gekke tijden,

Outdoor bootcamps

MvB TRAINING biedt verschillende soorten "corona-proof" bootcamps aan waarbij we ons uiteraard aan alle op dat moment geldende maatregelen houden. Lekker buiten sporten op 1,5 meter, wie wil dat nou niet!

Lijkt het je leuk om met ons buiten te sporten? Meld je dan nu aan voor een van onze lessen! Het is heel eenvoudig: ga naar ons rooster en klik op de les die je wilt volgen. Je hoeft daarna alleen nog maar een account aan te maken om je aanmelding definitief te maken. Het is niet nodig om meteen een (langdurig) abonnement af te sluiten.

Bronnen:

Locatie MvB TRAINING
Ambrosiusweg 11
5081 NV Hilvarenbeek

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Aanmelden voor onze trainingen gaat via de Eversports app die je kunt downloaden in de  App Store of Google Play Store

Copyright © mvbtraining.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites