SPIERKRACHT VERSTERKEN

Het verbeteren van de spierkracht is voor iedereen goed om het lichaam in conditie te krijgen. Het zorgt voor een beter, vitaal welzijn.

De dagelijkse activiteiten, zoals werken in de tuin, worden makkelijker wanneer je sterker bent. Krachtige spieren geven je meer energie, waardoor je langer op een goede manier je werkzaamheden kunt uitvoeren. Wanneer je jouw spieren regelmatig traint zul je ook minder last hebben van bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderklachten. Benieuwd hoe jij je voelt wanneer je spieren sterker zijn? Meld je dan aan voor een gratis proeftraining.

Waarom spierkracht versterken?

Kracht

Spieren in het lichaam zorgen voor ondersteuning van het skelet. De ondersteuning van de ruggenwervel en de gewrichten zorgen voor het coördineren van bewegingen. Hoe beter de spieren ontwikkeld zijn, des te beter worden de ruggenwervel en gewrichten ondersteund. Dit heeft als voordeel dat bewegingen/handelingen in het dagelijks leven makkelijker uitgevoerd worden. 

Coördinatie

Naast de kracht is de coördinatie heel belangrijk. Dit is de samenwerking van de spiergroepen die zorgen voor het gecontroleerd uitvoeren van de dagelijkse handelingen. Is de samenwerking niet goed, levert dit sneller klachten op.

Lichaam

Door de verbetering van de spierkracht, worden de spieren ook groter. Dit betekent dat de spieren beter te zien worden. Hierdoor krijgt het lichaam betere lichaamsvormen. Voorbeeld, de rondingen in bij de billen/benen worden beter. De borstspieren zullen strakker worden, waarbij ook de biceps/triceps beter zichtbaar worden.


Krachttraining wordt nog vaak gezien als training voor ‘body builders’ waarin de spiergroei flink toeneemt. Dit hoeft gelukkig niet het geval te zijn. Hoe de spieren zich ontwikkelen is afhankelijk van de manier van trainen. Het aantal herhalingen, de series, de serierust en het daarbij behorende gewicht is bepalend voor hoe de spier zich ontwikkelt.


Doelgericht spierkracht versterken?

Wil je op een effectieve en doelgerichte manier je gezondheid verbeteren door te trainen specifiek gericht op jou? MvB TRAINING biedt jou deze mogelijkheid. Vraag gratis jouw proeftraining of meer informatie aan.

Locatie MvB TRAINING
Ijsclubweg 2
5018 AC Tilburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Copyright © mvbtraining.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites